Menno ter Braak
aan
H. Marsman

Den Haag, 10 maart 1934

den Haag, 10 Maart '34

Pomonaplein 22

 

Beste Henny

Ik heb zooveel te verduwen aan letterteekens tegenwoordig, dat ik vaak brieven laat liggen, uit pure afkeer van het letters maken. Intusschen heb ik je belangen behartigd. Ontving je Waterman en het Luchtfotoboek? Ze zijn beide naar Alcala gezonden. Je brief voor Het Vad. viel zeer in de smaak en is al gezet, met een plaatje erbij. Zal er binnenkort wel in komen. Dank! Die brief was werkelijk bijzonder geslaagd. Verder is je novelle via Eddy binnengekomen en voor Forum aangenomen. Verschijnt dus in April; als je de proeven omgaand terugzendt, zal het precies kloppen. Vestdijk en ik (Vic sprak ik nog niet, nadat hij voor had gestemd) vinden beide deze novelle beroerd, ik moet dat er eerlijk bij zeggen. Maar we zijn zoo blij weer wat van je te kunnen plaatsen, dat we toch voor hebben gestemd.

Over Nietzsche en het Derde Rijk heb ik niet geschreven. Er is, geloof ik, wel wat over geschreven door Rosenberg in zijn ‘Mythus der 20. Jahrhunderts’, maar dat is gebazel. Hitler noemt Nietzsche (gelukkig) nergens in ‘Mein Kampf’. Het onderwerp is belangrijk, schrijf er vooral over! En graag ook spoedig over de luchtfoto's en de waterman!!

Excuseer dat ik zoo kort schrijf. Ik moet weer als de bliksem naar de krant en wil je toch dadelijk antwoorden. Later eens beter.

hart. gr. voor jullie beiden, ook van Ant

je Menno

denk aan het interview als je terugkomt!

 

Origineel: Den Haag, Koninklijke Bibliotheek

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie