Menno ter Braak
aan
J. Greshoff

Den Haag, 19 april 1939

Den Haag, 19 April '39

 

Beste Jan

Na volbrachten stemplicht (wat is dit democratisch gedoe in dezen tijd toch verkwikkend!) kom ik je even berichten, dat wij, als alles meeloopt, Vrijdag den trein hopen te nemen, die jullie onlangs ook namen (± 2 uur, ik weet de tijd van vertrek en aankomst niet precies). We gaan dan Zondagavond vermoedelijk met Wim in de auto mee terug; hij komt echter Zaterdag pas naar Brussel. Ik beraad je dan tevens over Nietzsche.

Ik kan me wel voorstellen, dat de geschiedenis met Zijlstra je eenigszins heeft gedeprimeerd. Maar iedereen heeft de défauts van zijn qualités, en zonder je impulsiviteit zou je niet zijn wie je bent (ook niet ‘ten goede’). Met dat al lijkt het me een lastige karaktereigenschap, voor jezelf. De heer Tielrooy heeft immers ook een beetje gelijk! En ik moet zeggen, dat hij ditmaal keurig polemiseerde. Ook daarover dan mondeling nader. Ik wil zien, voor Vrijdag nog veel af te doen en heb dus weinig tijd voor schrijven.

Laat me nog even weten, of jullie ons Vrijdag verwacht, en hoe laat die trein in Brussel is. Wij verheugen ons uitermate op dit uitstapje!

veel hartelijks 2 × 2

je Menno

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie