J. Greshoff
aan
Menno ter Braak

Aden, 3 juni 1939

SS. Springfontein

3 Juni 39, Aden

 

Beste Menno,

In twee dagen heb ik de tijd gehad Port Soedan grondig te bekijken. Vreemdelingen komen hier niet. Alleen vrachtbooten leggen er aan. Het is waarschijnlijk het warmste plekje van de aarde. De heetste middag op de lijdensweg te Juan les Pins was kinderspel bij deze hitte, die dag en nacht aanhoudt.

Van lezen komt niet veel. Ik ben gereduceerd tot enkele weinige[?] animale functies. Ik vind dat op het oogenblik niet eens onaangenaam!!

Je kunt je niet voorstellen van hoeveel gewicht de grootte van een stuk ijs in een glas kwast kan zijn. Dit is een onderwerp voor uitvoerige vergelijkingen en discussies en die met het grootste stuk acht zich een bevoorrecht man.

Ik kan bijzonder goed tegen de hitte, maar het zal mij toch aangenaam zijn, wanneer er een beetje verkoeling optreedt.

De medepassagiers die Eddy wellicht alle ondieren met gezichten-als-niemand gevonden zou hebben, vinden wij over het algemeen zéér geschikt: een Zwitsersche planter met 36 jaar Afrika is zeer geschikt, een keurig verzorgde[?] [onleesbaar] familie & eenige zonderling toegetakelde Engelschlieden die mij geen stroobreed in de weg leggen.

Ik lees desondanks de Cahiers v. Barrès heel langzaam. Ben pas in deel 4 v.d. 12!!

Héél veel liefs voor Ant ook v. Aty

Steeds geheel je Jan

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie