J. Greshoff
aan
Menno ter Braak

Sestri Levante, 5 augustus 1935

Sestri-Levante, 5 Augustus 1935

 

Beste Menno,

Je zoudt mij een groot plezier kunnen doen? Begrijp jij iets van de strekking van de regeeringscrisis??? Of weet je er, door de krant, iets meer van??? Ik begrijp namelijk niet wát de Roomschen eigentlijk precies willen en wat ze er mee voor hadden deze geschiedenis te ensceneeren??? Het is mij een volstrekt raadsel.

En de kranten geven naar mijn smaak geen duidelijk genoeg beeld. Ik zie wel wat er gebeurt, maar ik voel de geheime drijfveeren niet. Heb je misschien ook intieme bijzonderheden van je schoonvader??? Kortom je zult mij een plezier doen en een dienst bewijzen met onthullingen. Je tijd begint op te schieten en wij tellen de dagen welke ons van je komst scheiden nu met ongeduld af. De oorlog is uitgesteld dus daar hoef je niet bang voor te zijn!

Ik rijm dag en nacht. Er begint al eenige teekening in te komen. Maar over het al of niet welslagen der proeven durf ik mij nu nog niet uit te laten. Misschien dat je als je in Sestri bent al wat te lezen kunt krijgen om te kijken of het wat voor Forum is.

Ik ben allang verlangend naar eenig bericht van je, als antwoord op mijn tallooze missieven. Vooral zou ik zoo dolgraag willen weten hoe simon ten slotte de zaak heeft opgevat.

Die boernromans lokken mij geenszins aan! Ik stuurde je heden een kiekje van twee medewerkers van Het Vaderland op Majorka gekiekt!

Veel liefs van Aat aan Ant, een stevige hand van geheel je JAN

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie